April 19, 2010

STOP! Rewind!

Traim pe fast-forward.

Muncim. Alergam. Mancam de la drive-in. Raschetam rafturile de semi-preparate cu o mana, iar cu cealalta notam to do-urile de maine pe BlackBerry. Facem dusuri rapide si cumparaturi online. Traim pentru weekend-uri si pentru concedii. Ne plangem de nimicuri foarte mari. Suferim ca n-am primit flori si prime de Craciun. Ca s-a scumpit benzina. Ca s-a rupt o unghie. Ca "sufletul pereche" nu ne vrea.
Facem fixatii pentru oameni inaccesibili, cariere intangibile si lucruri imposibile. Si nu ne mai uitam in jur, nu mai distingem ceea ce conteaza cu adevarat.


STOP! Rewind!


Cand ai scos-o ultima data pe mama ta la o cafea si-ai ascultat-o povestind despre vecina de la doi, despre durerile de spate, despre visele ei cu nepoti zglobii?

Cand ti-ai inchis ultima data telefonul si ai stat doua zile la bunica, trezindu-te in mirosurile de paine calda ale copilariei?

Cand ai spus ultima data "multumesc" prietenului care te-a inteles mereu, fara sa judece?

Cand ai simtit ultima data?

Cand te-ai uitat ultima data in jur pentru a vedea ce conteaza cu adevarat?

Ne facem ca traim. Suntem spectatori la propria noastra viata, care merge pe fast-forward. Indepartam din jurul nostru oamenii carora le pasa. Ne cramponam de lucruri insignifiante, de variabile care vin si trec si uitam care sunt constantele. Si s-ar putea sa ne dam seama prea tarziu...


STOP!

PLAY!

But choose the right track this time!

2 comments:

  1. asta tre sa fie cu dedicatie!;) ooooffff, cata drepate ai! chiar am uitat de viata fara telefon, fast-all, know-how, must-have, etc.

    ReplyDelete
  2. si din atatea tracks care e the right one?...timing the everlasting drama! helas!

    ReplyDelete