April 28, 2010

Mic glosar de tipologii feminine

Femme Fatale


Știe ce își doresc bărbații și cum să le ofere ceea ce își doresc. Însă, mai presus de toate, știe ce își dorește ea...și cum să obțină. Chiar și în cazurile în care natura nu a înzestrat-o cu o frumusețe de Afrodita, are un șarm și-o sexualitate care atrag în plasa ei orice făptură masculină care deține ceva din ce-și dorește ea. Va face uz de inteligență emoțională pentru a detecta punctele vulnerabile ale prăzii. Va folosi vorbe meșteșugite drept momeală. Va hipnotiza cu priviri tandre umbrite de gene lungi.
Calculează mutările precum un jucător de șah profesionist. Își ascunde adevaratele reacții precum un jucător de poker. Și luptă pentru ceea ce vrea să obțină cu tenacitatea unui atlet profesionist.
Și, chiar și dacă vei descoperi că totul este un miraj, va fi prea târziu...pentru că va fi devenit deja un narcotic pentru care ești dispus să platești oricât. 


Gânditoarea



Natura a fost darnică în ceea ce-o priveşte, inzestrand-o cu talente multiple. Despică firul în 44 cu precizia unui chirurg de elită. Elaborează scenarii cu viziunea unui regizor hollywoodian. E chinuită de întrebări mai ceva decât  Hamlet. Analizează relativitatea mai abitir decât Einstein. De fapt...analizează totul.
Visează la bărbatul ideal, dar chiar şi-atunci când se ciocneşte de el ca meteoritul din Armagedon de pământ, păşeşte la o parte din calea pericolului pentru că precis ceva e necurat la mijloc. Şi are nevoie de un scurt răgaz de gândire pentru a găsi măcar 147 de motive pentru care idealul nu e ideal: nu ştie paşii valsului vienez; are ochi albaştri şi s-ar putea să deoache; pare un tip gelos pentru că-i trimite trandafiri galbeni; e prea de modă veche pentru că îi deschide portiera.
În capul ei se ţese-o pânză de „dar daca”, „si totusi”, „sau mai bine”. Şi orice-ar fi, oricum ai fi, nu vei scăpa de comparaţii, analize şi investigaţii. 


Isaura



Găteşte, spală, calcă, face curat. Totul pentru tine. Totul pentru ca tu să fii fericit. Şi ca să-ţi dai seama, idiotule nerecunoscător, că e femeia ideală. Că alta mai bună ca ea nu vei mai găsi. Vreodată! Doar, doar, te va lovi revelaţia şi vei da iama în magazinul de bijuterii, în căutarea diamantului mult-aşteptat! Până atunci, mai pregăteşte nişte poale-n brâu convingătoare...
Nu vrea nimic în schimbul a tot ceea ce face decât dragoste, apreciere, siguranţă. Vrea numai s-o iubeşti aşa cum te iubeşte ea.
  
Masochista

E atrasă de "baietii rai”, cei mai răi. Mitocănia îi dă fiori pe şira spinării. Vorbele "de duh” cu iz de jargon de mahala o fac să tremure de dorinţă. Sintagmele de genul "n-am chef de tine azi” sau "lasa-mă, naibii, că mă plictisesti” o fac să te vrea din ce în ce mai mult. Arată-i un semn de afecţiune şi te va arunca, plictisită, ca pe o pereche de dresuri căreia i s-a dus firul. Iar dacă ai făcut greşeala (fatala şi ireversibilă) de a-i trimite flori (ca toţi papagalii!), ai pierdut-o definitiv. Şi irevocabil! 

  
Oglinda

Îi place tot ceea ce-ţi place ţie. Totul. Muzică, filme, locuri, oameni...dacă îţi plac şi ţie, precis îi plac şi ei. O, aveţi ataaat de multe în comun! Ca două picături de apă semănaţi! Ce dacă n-a auzit în veci vreun acord de Vivaldi? E compozitorul ei preferat de când era mică! Ce dacă a auzit doar vag de Dostoievski? După un mini-sudiu intensiv pe Wikipedia, îţi face un comentariu la "Idiotul” de nici n-apuci să realizezi că idiotul în povestea asta eşti, de fapt, chiar tu... 

Pisi


Cunoscută şi sub denumirile populare de "Pitzipoanca” sau "P#%da buna”, poate fi recunoscută după poziţia poşetei cu imprimeu "de firma” pe antebraţul stâng, prelungirile acrilice ale unghiilor şi rujul roz neon (că e la modă anul ăsta). Se remarcă prin onomatopee de tipul "Uaaaaauuuu”, "Ieeeeeei” sau vocale lungi, cu intonaţie teatrală ("Pe buneeeeeeee?” sau "Hai, fatăăăăăăăă!”). E amatoare de accesorii strălucitoare, piese vestimentare cu siglă (mare) a unui designer cunoscut şi autoturisme coooool.
Ar vrea să fie Femme fatale, dar în loc de şarm posedă vulgaritate, în loc de inteligenţă are acorduri de manele, iar în loc de stil are unduiri de şolduri. Este frumoasă. Şi atât. 

Prietena


Ştie că nu vrei mai mult decât o amiciţie platonică. Dar speră că totuşi, într-o bună zi, îţi va veni mintea la cap şi-o să-ţi dai seama cât e de sublimă. Până atunci, îţi va asculta cu atenţie problemele, îţi va da un umăr dantelat pe care să o plângi pe fosta şi va fi un izvor nesecat de sfaturi preţioase.
Aveţi în comun crâmpeie de trecut, frânturi de vise de-ale tinereţii, nopţi în Vamă Veche, acorduri de chitară pe platoul din Bucegi. Se va folosi de toate astea, condimentate cu dresuri fine şi rochii de mătase transparentă, pentru a deveni ceea ce ştie că-ţi doreşti la o femeie. Şi uneori va reuşi. 


Tămăduitoarea


Cunoscută şi sub numele de "Mama ranitilor”, e un magnet pentru bărbaţi cu traume şi sechele, pe care e convinsă că îi poate vindeca de demonii trecutului. Suferi din dragoste neîmpărtăşită? Ai orgoliul însângerat din cauza unei dudui înfumurate? Tămăduitoarea te va aştepta cu o infuzie de compasiune, o licoare de optimism şi o tinctură de schimbare a perspectivei.
Va încropi pomezi vindecătoare, leacuri de suflet şi de trup, descântece de alungare a stafiilor şi-ţi va oferi potirul tămăduirii: pe ea însăşi. 

5 comments:

  1. ...re-editat, pentru a combate acuzatiile de subiectivism :)

    ReplyDelete
  2. Exerciţiu de imaginaţie: tipologiile de mai sus plus niscai alcool.
    Cel mai mult m-am amuzat la tămăduitoare: stai cu capul pe sânul ei primitor, amplu, rănile încercând să le oblojeşti, în timp ce ea sughite uşor, având ochii aproape închişi...:)

    ReplyDelete
  3. Da' de ce sughite? Cine o pomeneste? :)

    ReplyDelete
  4. În exerciţiul meu de imaginaţie, damele de mai sus au băut sus-numitul alcool! :)

    Aşadar:

    -tămăduitoarea beata (descrisă anterior de mine);
    -prietena beată =>prietenie ruinată
    -şamd.

    ReplyDelete
  5. Acu' am priceput. Pai merita sa facem exercitiul si dincolo, sa fim echidistanti :)

    ReplyDelete